De eerste week hebben we overleefd... 05 Sep 2013

Vandaag zijn we al dag 7 in China. Ik had het voornemen van elke een blogbericht te plaatsen. Maar toen wist ik nog niet, hoe druk het hier zou zijn. Er is nog geen dag voorbij gegaan zonder dat we iets te doen hebben. Maar naast enkele lichaamskwaaltjes is het hier top. En ook hier lusten de mugjes graag men bloed. Lang leve de muggenbeetjeszalf!!

Net zoals voor de kindjes in België, was het maandag onze eerste schooldag. Les krijgen in het Chinees is niet bepaald gemakkelijk. Want da Chinees klinkt echt heeel Chinees in de oren. Na driekwartier werden we uit de les gehaald om apart les te krijgen. Daar ontmoette we professor Liu en samen met Sunmeng als tolk, werd de opdracht uitgelegd. Vervolgens kregen we een rondleiding rond de school. Tijdens dit kregen we een theetje en maakte we kennis met de vice-president van de school. We werden precies behandeld als VIP's.

Maandagavond was het het diner met alle internationale studenten. Met zijn alle trokken we te voet naar de business village. Daar kwamen we terecht in toch een van de chiquere restaurants van het eiland. We genoten met zijn alle van het typisch Chinees eten. Amelia, een Amerikaanse studente, was jarig. Voor dat ze de kaarsjes mocht uitblazen werd een verjaardagslied gezongen. Dit deden we in het, Kantonees, Mandarijns, Nederlands, Fins, Zweeds, Italiaans, Nederlands, Frans en Engels, Koreaans.

Gisteren trokken we met enkele van de campus naar de andere campus die Downtown gelegen is. Maw in de grote stad. Daar was er de opening van de tentoonstelling 'Other Regionality'. We werden er weer als VIP's behandeld. We moesten met verschillende mensen op de foto, wanneer we aan het praten waren werden er ook constant foto's gemaakt. De muur waarop de kunstenaars hun handtekening plaatste, moesten we ook signeren. In China zijn als westerling is echt zijn zoals een aap in de zoo. Al die aandacht is best wel vreemd maar we zullen er wel aan wennen zeker.

Ook als we hier in de school lopen of gewoon in de straten, kijken de mensen vaak naar ons. Meisjes op het school beginnen te giechelen wanneer we dan terug lachen.

Deze week bezochten we ook de Ikea. Het is zo leuk om zo af en toe een beetje thuis te vinden in China. De Ikea is al goedkoop maar hier is die dus nog goedkoper. Ik kocht een hoofdkussen, 2 kommetjes, een verlengkabel en plastieke doos voor 9 euro. Echt zot hoe goedkoop het hier allemaal is. Ook de aankoop van de eerste chinese schoenen is een feit.

Facebook is hier praktisch onmogelijk. Maar ik bel we bereikbaar via skype (tjardagoo), Viber, Whatsapp en WeChat. Viber, Whatsapp en WeChat staan op mijn chinees nr: +86 15920395814.

Via mijn Belgisch nr ben ik NIET bereikbaar. Omdat ik zelf geen berichten kon versturen heb ik deze dan maar afgezet.