Den toerist uithangen... 09 Oct 2013

Vorige week hadden we een weekje vakantie. Niet dat dat voor ons veel uitmaakte, aangezien we maar 1 halve dag per week naar de les moeten. Maar toch. We vonden het de ideale gelegenheid om een dagje de toerist uit te hangen. Met onze gids Sunmeng trokken we naar Downtown. Hij had al een hele route uitgestippelt. Eerst begonnen we met een bezoek aan de fotografiestraat. Gebouwen vol met fotografiewinkeltjes. Na een typische chineze lunch van rijstrollen (niet aan mij besteed), trokken we naar Chen Clan Academy. Een echte toeristische trekpleister. Vervolgens trokken we naar Lizhiwan Chong, een prachtig park waar er een sfeer van gezelligheid heerst. Lizhiwan Chong betekende ook dat we ons bevonden aan de andere kant van de Pearl River. En om terug te gaan naar waar we moesten zijn, namen we de boot. Iedereen die me een beetje kent, weet dat ik een hekel heb aan boten. Maarja ik heb me eventjes over mijn botenangst gezet en heb de rit overleefd. Ons eindpunt was de Canton Tower. We arriveerden net iets te laat om deze te beklimmen want het werd al donker. In de plaats kregen we wel een mooi lichtspel te zien. En samen met een suikerspin was dat wel een heel gezellig momentje.

De avond erop trokken we terug naar Downtown. Na een heerlijk diner bij Joyce, trokken we naar de Pearl River. Daar lieten we onze toekomstvoorspellen. Na wat rekenwerk en handlezen kwam ik te weten dat ik in 2015 of 2016 zal trouwen. Mijn man zal komen van een land dat gelegen is ten noorden of ten westen van België en zal ook ouder zijn dan mij. In totaal zal ik 4 kinderen hebben, waarvan het eerste een zoon. Ik zal vanaf dit jaar een rijk en gelukkig leven leiden. Buiten 2018, dan wordt het allemaal even wat moeilijker al zal ik even in armoede moeten leven. Sterven doe ik op 77jarige leeftijd.